Indigo év végi jelentés

Marcello Mastroianni továbbra sem vette le a napszemüvegét, cigarettájának füstcsíkja ma is a fekete zakó alatt márványként feszülő ing csíkjaiba olvad. Marcello egész évben Dani háta mögött állt, de tudom, hogy a napszemüveg mögül engem is figyelt, olyan magasról, amilyenről senki, még a legnagyobb nemzetközi ügyfelünk leghatalmasabb vezérigazgatója sem. Marcello Mastroianni az Indigo irodájának falán továbbra is három méter tíz centi, idén sem zsugorodott össze.

Ezen kívül változatos évünk volt.

Részt vettünk egy kerékpár-turisztikai projekt megvalósításában, amelynek nem csupán ötletgazdái, névadói és kommunikátorai, hanem valósággal a bábái is voltunk. Saját ötletünk alapján fejlődött ki egy hiánypótló oktatási-szemléletformáló applikáció, amelyhez végül lényegében meg kellett írnunk egy száz oldal feletti monográfiát, miközben meggondolatlanul online csapatvetélkedő szervezésébe fogtunk, nem számítva arra, hogy ötven-hatvan csapat helyett hat héten át csaknem kétszáz csapat heti megoldásait kell kezelnünk.

karacsony2

Konzervatív médiakommunikáció terén idén is nagyot taroltunk: összes ügyfelünk témáit egybevéve kijön a heti átlag öt sajtóközlemény, az MTI munkatársai szerintem már külön Indigo-mappát is nyitottak. Idén is kezeltünk különféle kríziseket és problémákat, a háttérből és láthatatlanul, a kirakatban láthatóan egyaránt, s látszik már, miképpen lehet összehangoltan, organikusan működtetni az egy-egy ügy vagy márka köré épített online közösségi kommunikációs ökoszisztémát olyankor, amikor az alaphelyzetet jól jellemzi Müller Péter Sziámi időtálló refrénje: “Ezt nem oldhatod meg erőből. Csak kezdheted újra elölről, elölről.

Idén sem vesztettünk ügyfelet, de gyarapodtunk hárommal, nincs mese, akkor is fejlődünk, ha nem akarunk. Jó, persze, akarunk mi fejlődni, de a magunk módján, józanul tudomásul véve, hogy a jó szakmai kapcsolathoz kölcsönös érdeklődés, megbecsülés, kémia és bizalom szükséges.

Az Indigo Communications idén immár a negyedik esztendejét zárja, ebből az alkalomból kívánunk minden kedves, hosszú távon velünk tartó, alkalmi és leendő ügyfelünknek kellemes ünnepeket és boldog karácsonyt!

Merena Rudolf

Vélemény, hozzászólás?